Oogmeting

 

Nieuw! De meest nauwkeurige oogmeting van Uden en omstreken.

Met onze nieuwste oogmeetapparatuur kunnen we volgens het nieuwe AVA protocol meten. Dat houdt in dat je niet zoals bij een traditionele oogmeting in stappen van 0.25 dioptrie, maar in stappen van 0.01 dioptrie meet waardoor je een nog nauwkeurigere oogmeting kan doen en dit door kan vertalen naar de brillenglazen. Zo kunnen we de meest geavanceerde oogmeting in Uden aanbieden.

Om uw ogen goed te meten beginnen we met een computermeting, die automatisch uw ogen meet en een indicatie geeft van de sterkte. Vervolgens gaan we de ogen uitgebreid meten om zo de exacte sterkte te bepalen. Bij de oogmeting verrichten wij ook een oogdrukmeting en een leestest. Door deze testen, hebben we een duidelijk beeld van de conditie van uw ogen. Nu kunnen we gaan bepalen wat de meest geschikte kijkoplossing is voor u.

Blijkt dat u een bril nodig heeft en een montuur heeft uitgekozen, dan doen we een meting met onze Visioffice. Dit apparaat registreert precies hoe u door de bril kijkt en aan de hand van deze gegevens zijn we nog beter in staat om maatwerk te leveren. We kunnen zo het glas exact op uw kijkhoogte in het montuur slijpen.
De computermeting is bij ons gratis, de kosten voor een uitgebreide oogmeting bedragen € 29,50. Bij aanschaf van een bril of lenzen worden deze kosten niet in rekening gebracht.

Merken we tijdens het meten van de ogen dat er een medische oorzaak is waardoor u minder goed ziet, dan zullen we u altijd doorverwijzen naar de oogarts voor verder onderzoek. Er is een goede samenwerking met de oogartsen in de regio en zo nodig zullen we in overleg met de arts de beste oplossing voor uw oogprobleem zoeken. Voor vragen kunt u ons altijd bellen of even binnen lopen.