Historie

Het begon allemaal met een klok

De heer Van Hout uit Gestel maakte in 1854 een klok, een zogenaamd meesterstuk. Deze klok is nog altijd in familiebezit. Hij heeft echter vele klokken gemaakt in opdracht.

Zoon Harrie opende in 1893 een juwelierszaak in Veghel. Na zijn overlijden zette zijn weduwe de zaak voort. Rond 1925 heeft zij het assortiment uitgebreid met brillen. Piet van Hout was een van de opvolgers van de zaak en vestigde zich in 1958 in de Kerkstraat in Uden. Tien jaar later verhuisde de zaak naar het pand aan de Marktstraat 32. Het was in het jaar 1973 dat zoons Harrie en John van Hout het team kwamen versterken.

Vijftien jaar later nam John van Hout het hele bedrijf over. In 1993 besloot hij zich te specialiseren: de optiekspeciaalzaak zag het licht aan de Marktstaat 27. Op 21 januari 1998 woedde er een brand in het pand van Hout-Brox. Optiek van Hout was gedwongen intrek te nemen in een noodpand aan de Oranjepassage om zich vervolgens te vestigen aan de Marktstraat 23.

In april 2002 verhuisde de optiek naar de Sint Janstraat 37, waar we tot op de dag van vandaag te vinden zijn.

Op 1 januari 2016 heeft Koen van Hout het stokje overgenomen van zijn vader John. Hij is volledig eigenaar van Optiek van Hout. Hij is de zesde generatie in de totale familielijn en de derde generatie die de zaak in Uden runt.