Historie

Vanaf 1 januari 2016 is Koen van Hout volledig eigenaar van Optiek van Hout in Uden. Hij heeft het stokje van John van Hout overgenomen. Daarmee is hij de zesde generatie in de totale lijn van de familie van Hout en de derde generatie die de zaak in Uden runt.

In 1854 begon de heer van Hout in Gestel met het vervaardigen van een klok, het zogenaamde meesterstuk. Deze klok is nog steeds in familiebezit. In 1893 werd in Veghel de eerste juwelierszaak opgericht door zoon Harrie van Hout. Na zijn overlijden werd de zaak voortgezet door zijn weduwe, die rond 1925 het assortiment uitbreidde met brillen.

Daarna werd deze zaak door o.a. Piet van Hout overgenomen die zich in 1958 in de Kerkstraat te Uden vestigde. Tien jaar later werd het pand Marktstraat 32 betrokken, waarna zoons Harrie en John in 1973 de zaak kwamen versterken. Vijftien jaar later nam John van Hout het hele bedrijf over om zich in 1993 te specialiseren in de optiekspeciaalzaak in de Marktstraat 27. Na de brand op 21 januari 1998 van Hout-Brox, verhuisde Optiek van Hout een paar deuren verder naar een noodpand in de Oranjepassage alvorens ze zich definitief vestigde aan de Marktstraat 23. In april 2002 vond er een verhuizing plaats naar de Sint Janstraat 37 waar ze tot op de dag van vandaag te vinden zijn.

Het huidige team bestaat uit Koen van Hout, Maria van Hout, Marianne Jansen, Jolanda van Meijl en Claire Dingemanse.