Nieuwe generatie aan het roer

Koen van Hout neemt de optiekzaak Van Hout in Uden over van zijn ouders, John en Maria van Hout. Sinds 1958 is Optiek van Hout van generatie op generatie uitgegroeid tot ‘Uw vertrouwde Udense opticien’ aan de St. Janstraat in Uden. John gaat nu officieel van zijn welverdiende pensioen genieten en Maria blijft voorlopig nog werkzaam in de zaak.

Ook met Koen aan het roer staan kwaliteit, service en deskundigheid hoog in het vaandel. “We nemen de tijd om een uitgebreide oogmeting te doen. Ieder oog is uniek en het is een vak om de juiste glazen met het best passende montuur te selecteren. We gaan voor duurzame kijkoplossingen voor jong en oud, zowel op brillen- als op lenzengebied.”, aldus Koen van Hout.

Koen is voor velen geen nieuw gezicht in de zaak. Hij draait al jaren mee. Nu hij het stokje overneemt, kan hij verder inspelen op de ontwikkelingen in de optiekbranche. “Het is belangrijk om voor elke klant een passende oplossing te vinden. Een goede kijkoplossing kan er voor zorgen dat nek- of hoofdpijnklachten verdwijnen of dat een kind vol trots een mooie bril draagt omdat hij hem zelf heeft mogen maken samen met de opticien.”

“Persoonlijk contact met je klant is essentieel” geeft Koen aan. “Daar nemen we de tijd voor tijdens de meting en controle met onze moderne apparatuur. De meetresultaten combineer ik dan met de wensen van de klant en zetten we om in een deskundig advies. Dit zorgt uiteindelijk voor meer kijkcomfort.”

Een goede kijkoplossing hoeft niet altijd de duurste te zijn. Optiek van Hout heeft namelijk monturen en glazen op verschillende prijsniveaus. Dit niveau is afhankelijk van de kwaliteit van het montuur, het type glas, de dikte en de soort coating. “We bedienen een breed publiek, met altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding.” aldus Koen van Hout.

Ten slotte geeft hij aan dat de bril een belangrijke mode accessoire is, naast het feit dat je deze de hele dag ongemerkt moet kunnen dragen. Tegenwoordig kun je jezelf ermee onderscheiden en mag je dus gezien worden met stijlvolle brillen in alle soorten en maten.

Om zijn visie nog meer kracht bij te zetten, krijgt de winkel een compleet nieuwe look. In het weekend van 16 en 17 september is het feestelijke openingsweekend. Tot die tijd is er een grote verbouwingsuitverkoop van vele mooie monturen voor jong en oud. Ook de sport- en zonnebrillen gaan mee in deze verbouwingsuitverkoop.
overons-team-koen